Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΜΟΥΣΙΚΗ-Φρανκ Σινάτρα (1915 – 1998)






Μουσική που άφησε εποχή-Φρανκ Σινάτρα (1915 – 1998)

Ο Φράνσις Άλμπερτ Σινάτρα (Francis Albert "Frank" Sinatra), όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1915 στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσι.
Ήταν μοναχογιός του σικελού μποξέρ και πυροσβέστη Άντονι Μάρτιν Σινάτρα, και της επίσης ιταλίδας νοσοκόμας Ναταλι Ντελά Γκαβαράντε, που μετανάστευσαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1890.

Τραγουδιστής αποφάσισε να γίνει όταν το 1933 άκουσε για πρώτη φορά ζωντανά τον Μπιγκ Κρόσμπι.
Οι προσεγμένοι στίχοι των τραγουδιών του, ερωτικοί, όμως λιγότερο αφελείς από το συνηθισμένο, και ο τρόπος με τον οποίο τόνιζε ή «έπνιγε» τις λέξεις, διέφεραν από οτιδήποτε είχε ακούσει ως τότε η αμερικανική νεολαία.

Τα μέρη όπου εμφανιζόταν γέμιζαν από κοπέλες στα πρόθυρα της λιποθυμίας και γύρω από το πρόσωπό του δημιουργήθηκε μια υστερία που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα μετέπειτα φαινόμενα του Έλβις Πρίσλεϊ και των Beatles.

Ο Φρανκ Σινάτρα έζησε έντονη ζωή, παντρεύτηκε τέσσερις φορές -τη Νάνσι Μπαρμπάτο, την Άβα Γκάρντνερ, τη Μία Φάροου και την Μπάρμπαρα Μαρξ, πρώην σύζυγο του Ζέπο Μαρξ, ενώ υπήρξε στενός φίλος και υποστηρικτής του Τζον Φ. Κένεντι και του Ρόναλντ Ρίγκαν.
Η «φωνή» σίγησε για πάντα στις 14 Μαΐου του 1998, στο Λος Άντζελες.
Η πόλη τον αναγνώρισε την προσφορά του, δίνοντας το 2001 το όνομά του σε μία κεντρική λεωφόρο της.

Ας ακούσουμε ένα τοπ 100 κορυφαίων επιτυχιών του
http://www.sansimera.gr






 ==============================================

Μουσική για νέους, ροκ!

Το νεανικό συγκρότημα M.O.D. αποτελείται από μαθητές Λυκείου και παίζει δικά του και ξένα κομμάτια ροκ μουσικής. Μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους έκανε αρκετά επιτυχημένες εμφανίσεις σε διάφορα κέντρα-στέκια των Αθηνών. Σήμερα όμως έχει μηδενίσει τις εμφανίσεις του, πλην μιας σε σχολική εκδήλωση, διότι τα περισσότερα μέλη του ετοιμάζονται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Α.Ε.Ι. της χώρα μας. Τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.
Ας ακούσουμε το πιο γνωστό, στους κύκλους τους, τραγούδι το BLUE AGAIN


Ας δούμε κάτι άλλο νεανικό μέσα από ένα μαθητικό blog, το οποίο μας λέει "Είμαστε μια παρέα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς και δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο για να επικοινωνήσουμε τη γνώση που αποκομίζουμε στο μάθημα της Μουσικής, καθώς και τις μουσικές μας προτιμήσεις. Ελπίζουμε πως θα βρείτε το εγχείρημά μας αυτό ενδιαφέρον και θα μοιραστείτε τις μουσικές μας ιστορίες με τους φίλους σας!" Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: 
http://musicstorytelling.blogspot.gr/2012/03/rock-etal.html




Μουσική για διάβασμα


για περισσότερα επισκεφθείτε:  




Μουσική για παιδιά 


 για περισσότερα επισκεφθείτε:




Χαλαρωτική μουσική για βρέφη και εγκύους


 για περισσότερα επισκεφθείτε:


Μουσική Χριστουγέννων

                            Cecilia-Ave Maria



                                          Disney's Fantasia (Ave Maria)



Αγαπημένα κομμάτια μουσικής 

the phantom of the Opera από την Emma Shaplin σε διάφορες διασκευές:


                       



                                               

                       






Δεν υπάρχουν σχόλια: