Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΗ (Led Zeppelin, Jennifer Lopez)



Led Zeppelin

Οι Led Zeppelin ήταν Αγγλικό ροκ συγκρότημα, ένα από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία της μουσικής. Αναδύθηκαν μέσα από τη βρετανική blues σκηνή και είναι ένα από τα δέκα πρώτα συγκροτήματα σε πωλήσεις, στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Αποτελούνταν από τον Τζίμι Πέιτζ (κιθάρα, μαντολίνο, θερεμίν), τον Ρόμπερτ Πλαντ (φωνητικά, φυσαρμόνικα), τον Τζον Πωλ Τζόουνς (μπάσο, πλήκτρα, μαντολίνο, φλογέρα) και τον Τζον Μπόναμ (τύμπανα). Θεωρούνται πρωτοπόροι στην δημιουργία νεότερων ειδών μουσικής, όπως το χέβι μέταλ και το χαρντ ροκ (που κυριάρχησαν τις δεκαετίες του '70 και του '80) και η μουσική τους


είχε επιρροές από άλλα είδη, όπως η μπλουζ και το ροκ εντ ρολ.                          Οι Led Zeppelin απέκτησαν το όνομα τους μετά από πρόταση του ντράμερ των The Who, Κηθ Μουν, ο οποίος τους το πρότεινε μετά την απόρριψη του αρχικού τους ονόματος, "The New Yardbirds", από την εταιρεία τους, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Το πρώτο τους, ομώνυμο άλμπουμ, ηχογραφήθηκε το φθινόπωρο του 1968, στα "Olympic Studios" του Λονδίνου και ανέβηκε στο αμερικανικό και το βρετανικό Top-10.

Στις 26 Δεκεμβρίου του 1968, οι Led Zeppelin έδωσαν την πρώτη τους συναυλία, στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών και ακολούθησαν δεκάδες σε πολλές χώρες μέχρι στις 4 Δεκεμβρίου του 1980, όπου μέλη του συγκροτήματος ανακοίνωσαν την οριστική διάλυση των Led Zeppelin. Στην ίδια περίοδο πραγματοποίησαν σειρά ηχογραφήσεων,  νέων τραγουδιών που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως το Whole Lotta Love, Immigrant Song, Stairway to Heaven, Rock and Roll, When the Levee Breaks, Black Dog κ.ά. Το τέταρτο άλμπουμ των Led Zeppelin, θεωρείται ένα από τα 100 καλύτερα άλμπουμ στην ιστορία της μουσικής σύμφωνα με το περιοδικό "Rolling Stone", ενώ το περιοδικό "Classic Rock" το έχει χαρακτηρίσει ως το καλύτερο βρετανικό ροκ άλμπουμ όλων των εποχών. Μέχρι το 2006, το "Led Zeppelin IV" είχε πουλήσει πάνω από 23 εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

o

-----------------------------------------

Jennifer Lopez

Η Τζένιφερ Λόπεζ, γεν. στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης στις 24 Ιουλίου 1969, είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, σχεδιάστρια μόδας και χορεύτρια. Το πολυτάλαντο κορίτσι με την Πορτορικανή ομορφιά δεν περιορίστηκε στις επιτυχημένες της εμφανίσεις στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Οι φιλοδοξίες της και η πίστη στον εαυτό της την ώθησαν να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει στον κόσμο της μουσικής. Έτσι κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με δεκατρία κομμάτια που ξεχώρισαν. Η Τζένιφερ χρειάστηκε οκτώ μήνες για να ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της On the 6, που η ίδια περιέγραφε λάτιν σόουλ.

Η Τζένιφερ Λιν Λόπεζ (Jennifer Lynn Lopez) γεννήθηκε από γονείς που ήλθαν από το Πόνς του Πουέρτο Ρίκο. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο Castle Hill Section του Μπρόνξ μαζί με τις δύο αδελφές της, την Λιν και τη Λέσλι (Lynn & Leslie).
Στην ηλικία των επτά ετών, η μικρή Τζένιφερ έκανε την πρώτη της περιοδεία σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, μαζί με τις άλλες κοπέλες της σχολής μπαλέτου που παρακολουθούσε. Από τότε άρχισε μια λαμπρή καριέρα στον κλασικό και μοντέρνο χορό, συμμετέχοντας σε πολλές αξιόλογες παραστάσεις.
Στα δεκαέξι της, έκανε ένα μικρό διάλειμμα για να πατήσει στα μονοπάτια του κινηματογράφου, παίζοντας στην ταινία «My Little Girl» με πρωταγωνίστρια την Στιούαρτ Μάστερσον.
Η αγάπη της όμως για το χορό την απομάκρυνε από τα πλατό, γεγονός που τελικά την αποζημίωσε όταν κέρδισε υποτροφία για μια ανώτερη ακαδημία χορού στο Μανχάταν. Η Τζένιφερ δεν έχασε ευκαιρία και μάζεψε τα πράγματά της.
Η μητέρα της όμως ουδέποτε είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της καλλιτεχνικής καριέρας για την κόρη της, γι’ αυτό βάλθηκε να την αποτρέψει με διάφορους τρόπους. Σε πρώτη φάση, της έκοψε το χαρτζιλίκι. Η Τζένιφερ όμως που φαινόταν αποφασισμένη να τα δώσει όλα για να πετύχει τα όνειρά της, έδωσε τη δική της μάχη και αποχαιρέτησε την οικογενειακή στέγη. Για να συμπληρώνει το εισόδημά της, έπιασε δουλειά σε ένα δικηγορικό γραφείο.
Εκτός από τρία κορυφαία βραβεία [α) ΑLMA Awards για την καλύτερη ηθοποιό το 1998, β) Lasting Image Award το 1998 και γ) Lone Star Film & Television Award, το 1998] ο «Πυρετός» της Σελένα είχε αναμφισβήτητα χτυπήσει και το άλλο αδύνατο σημείο της. Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός από το τελείωμα των γυρισμάτων για να ξυπνήσει και πάλι μέσα της το πάθος για το χορό και το τραγούδι. Επόμενος ρόλος, αυτός της απόλυτης Show woman.
Ένα τηλεφώνημα αρκούσε για να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στις δισκογραφικές, σχετικά με το ποιος θα την πείσει να υπογράψει συμβόλαιο. Νικητής τελικά ήταν η Sony Music’s Work Group Label, η οποία έσπευσε να της ετοιμάσει το πρώτο της CD.
Το πρώτο της single με τίτλο «If you had my love» εκτοξεύτηκε κατ’ ευθείαν στο Νο 1 του Billboard chart και έγινε πλατινένιο με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις. Από τότε, η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη και η Τζένιφερ ξέρει πάντα να παραμένει στην κορυφή.
Με το άλμπουμ της «On the 6», κατόρθωσε να εκθρονίσει το Ρίκι Μάρτιν (Ricky Martin) μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. Η Τζένιφερ έγινε σύντομα το πιο ακριβοπληρωμένο "προϊόν" της βιομηχανίας του θεάματος.
Το επόμενο άλμπουμ της Τζένιφερ έρχεται την εποχή της φλογερής της σχέσης με τον Παφ Ντάντι και έχει τίτλο τα αρχικά του ονόματος της «J.Lo». Ο Παφ Ντάντι εκτός από συνοδός της φιγουράρει και ως συντελεστής σε μερικά από τα τραγούδια της.
Το επιχειρηματικό της δαιμόνιο όμως δεν σταματά εδώ. Η Τζένιφερ Λόπεζ ή «J. Lo.» (το κορίτσι γνωστότερο με το όνομα Τζέϊ Λο, που καθιερώθηκε από τον ομώνυμο τίτλο του προτελευταίου της δίσκου) λάνσαρε το προσωπικό της άρωμα, το οποίο, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε πωλήσεις.
Οι πωλήσεις των άλμπουμ της ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια. Το album της "Como ama una mujer" πουλα 1,2 εκατομμύρια, πωλήσεις οι οποίες είναι πολυ καλες για full-spanish album. To τελευταίο της album "LOVE?" ως η καλύτερη δουλειά της μέχρι σήμερα γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία. Επίσης, συμμετείχε πετυχημένα για 2 χρόνια στο μεγαλύτερο talent show της Αμερικής ως κριτής, στο American Idol.
Το 2012, κυκλοφορεί έναν Greatest hits album καλώντας όλους τους fans της να χορέψουν ξανά τις επιτυχίες της. Το "Dance Again... The Hits" γρήγορα κατακτά τις πρώτες θέσεις των παγκόσμιων charts και φτάνει την 3η και 4η θέση σε κατηγορίες του Billboard. Η Τζένιφερ συνδυάζει την κυκλοφορία του νέο της δίσκου με την πρώτη της παγκόσμια περιοδεία και στις 14 Ιουνίου το Dance Again Tour παίρνει σάρκα και οστά απ' τον Παναμά, περιλαμβάνοντας 71 συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία…
Το 2001, ως κεραυνός εν αιθρία ήλθε η είδηση ότι η Τζένιφερ Λόπεζ παντρεύτηκε τον χορογράφο της και περιμένει το πρώτο της παιδί. Η ιδέα ότι η Τζένιφερ θα εγκατέλειπε τα κινηματογραφικά πλατό για χάρη της οικογενειακής ευτυχίας έκανε τους φανατικούς θαυμαστές της να δεχθούν μεγάλη απογοήτευση. Πριν όμως προλάβουμε να το συνηθίσουμε, λίγους μόλις μήνες αργότερα, την απολαύσαμε στην τελετή της απονομής των OSCAR, απαστράπτουσα στο πλευρό ενός γοητευτικού, αλλά εντελώς άγνωστου νεαρού.
Και τέλος, ακολούθησε ο τρίτος γάμος της με τον Μάρκ Άντονι το 2004 με τον οποίο και απέκτησε τα δύο της δίδυμα παιδιά. Το διαζύγιο ήρθε το 2011 και τώρα πια η Τζένιφερ ζει ευτυχισμένη στο πλευρό του νέο της έρωτα, ο λόγος για τον χορογράφο της Κάσπερ Σμάρτ.

Πηγές: κείμενα από http://el.wikipedia.org, video από google/YouTube

                                ------------------------- 

 
a) διαβάστε

β) ακούστε

γ) χαμογελάστε!

δ) φιλοσοφείτε!


ε) επενδύστε!




ΜΟΥΣΙΚΗ (Μάνος Χατζιδάκις)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Ντέμης Ρούσσος)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Βαγγέλης Παπαθανασίου)

ΜΟΥΣΙΚΗ Aerosmith, ABBA, Adele, Arctic Monkeys


Δεν υπάρχουν σχόλια: