Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Αποταμίευση και ανάπτυξη

Αποταμίευση και ανάπτυξη

Μόλις αχνοφάνηκε ένα στοιχειώδες πλεόνασμα και όλοι μας σκεφτήκαμε πως θα καταναλωθεί. Για το τι θα αποταμιευθεί και επενδυθεί, καμιά σκέψη, κανένας λόγος.

Έχουμε ξεχάσει την σημασία της αποταμίευσης και ότι χωρίς αποταμίευση καμιά επένδυση δεν μπορεί να γίνει και συνεπώς ούτε αύξηση να προκύψει στην παραγωγή, στην απασχόληση και στο εισόδημα.
Τόσα χρόνια άσωτης οικονομικής πολιτικής, δημοσίας και ιδιωτικής, παρέλυσαν την υγιή σκέψη των ανθρώπων, οι οποίοι «φαντάζονται» τα αγαθά σαν να πέφτουν από τον ουρανό, άνευ κόπου…και αρκούνται μόνο στο να τα ζητούν!


Θα χρειασθεί πολύ προσπάθεια και χρόνος να επανακάμψουν οι Αξίες της Αποταμίευσης, της Επένδυσης, της Εργασίας, της Άμιλλας, της Αλληλεγγύης, της σταδιακής ανέλιξης και διάκρισης, της καινοτομίας, της καλλιέργειας κουλτούρας συνεργασίας κ.λ.π. στα μυαλά και συμπεριφορά των ανθρώπων ώστε να επαναλειτουργήσει ο ενάρετος κύκλος ανάπτυξης και πραγματικής ευημερίας… 

-------------------------------------------------------------------------------------------------
αναδημοσιεύσεις από το διαδίκτυο
11/3/2014
Η ώρα της τιμωρίας των αντιμνημονιακών...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίσης: 

α) διαβάστε

β) ακούστε

γ) χαμογελάστε!

δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές,μέσω YouTube! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: