Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 18/2/2013












Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:


Ευρώ: Η άνοδος του ευρώ έχει αρχίσει και προκαλεί την προσοχή των χαρασσόντων πολιτική στην ευρωζώνη και έναν «πόλεμο» δηλώσεων, με τη γαλλική πλευρά να ζητεί εμμέσως πλην σαφώς ένα πιο αδύναμο ευρώ και με τη γερμανική πλευρά να επισημαίνει πως οι χώρες πρέπει να επικεντρωθούν στην ώθηση της ανταγωνιστικότητάς τους και όχι στη μείωση της αξίας του ευρώ, το οποίο δεν είναι υπερτιμημένο με βάση τους μακροπρόθεσμους ιστορικούς μέσους όρους… Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters στο περιβάλλον διεθνών τραπεζών και επενδυτικών οίκων, το ευρώ, σε μέσο όρο θα διαπραγματεύεται στα 1,35 έναντι του δολαρίου σε διάστημα ενός μηνός, στα 1,34 στο τρίμηνο, στα 1,32 στο εξάμηνο και στα 1,28 στο επόμενο δωδεκάμηνο.
Σύμφωνα με τους κορυφαίους διεθνείς αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος λοιπόν, η νεοαποκτηθείσα δύναμη του ευρώ δεν αναμένεται να διατηρηθεί, παρά μόνο στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, ενώ μέσα στο επόμενο 12άμηνο η υποχώρησή του θα είναι αργή και σταθερή…(kerdos.gr)




Ενιαίος μηχανισμός είσπραξης εισφορών και φόρων: Με απώτερο στόχο την εφαρμογή ενιαίων κανόνων είσπραξης εισφορών και φόρων αλλά και ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, το υπουργείο Εργασίας και οι εκπρόσωποι της Τρόικας επεξεργάζονται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του μήνα, θα ολοκληρωθεί όμως το 2017.
Το σχέδιο, που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης και θα «κλείσει» όταν έρθουν οι επικεφαλής της Τρόικας στην Ελλάδα, προβλέπει την εφαρμογή, άμεσα, ενός νέου τρόπου ρύθμισης τρεχουσών χρεών. Σε δεύτερη φάση, έως το 2014 θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες, ώστε το ΙΚΑ  να συλλέγει ληξιπρόθεσμες οφειλές και εισφορές των τεσσάρων μεγαλύτερων ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) ενώ μέχρι το 2017 θα έχει δημιουργηθεί ο μηχανισμός ώστε εισφορές και φόροι, τρέχοντες και ληξιπρόθεσμοι, θα συλλέγονται από έναν ενιαίο εισπρακτικό μηχανισμό. (capital.gr)



Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:



Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:




Απώτερος στόχος η ενιαία ασφαλιστική και φορολογική αντιμετώπιση. Τι θα περιλαμβάνει τελικά η νέα ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία. Υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ η είσπραξη εισφορών και οφειλών, από τον Μάρτιο του 2014.




Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο χρόνος για τη νέα έλευση της τρόικας στην Αθήνα μετράει αντίστροφα. Πηγή έντονου προβληματισμού αποτελεί η υστέρηση των εσόδων, καθώς εδραιώνεται η εκτίμηση πως η υστέρηση που κατεγράφη τον Ιανουάριο δεν είναι συγκυριακή και μπορεί να οδηγήσει τους επόμενους μήνες σε σημαντικές αποκλίσεις τον κρατικό προϋπολογισμό.




Το εθνικό σχέδιο κατά της διαφθοράς «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» παρέδωσε στον Πρωθυπουργό και στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας.




Τις πρώτες μέρες της Άνοιξης, στις 3 Μαρτίου, Π. Τόμσεν, Κλ. Μαζούχ και Μ. Μορς αναμένονται και πάλι στην Αθήνα, για την πρώτη τριμηνιαία αξιολόγηση του 2013 η οποία θα οδηγήσει και στην αποδέσμευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ το Μάρτιο.



Τελευταία ευκαιρία προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα αδήλωτα κεφάλαια που έχουν φύγει στο εξωτερικό, αλλά και να εμφανισθούν αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση.




Εξι σοβαρά διαρθρωτικά προβλήματα στον αγροτικό τομέα της οικονομίας εντοπίζει μελέτη του ΙΟΒΕ και προτείνει άμεσο εκσυγχρονισμό, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικός στην παγκοσμιοποιημένη αγορά αλλά και επιπρόσθετα να προσδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.




Η κατάσταση στο Δημόσιο και οι αποκρατικοποιήσεις είναι ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν το απόγευμα κατά τη διάρκεια της νέας σύσκεψης που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί του εταίροι, κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, εν όψει και της άφιξης της τρόικας στα τέλη του μήνα.




«Ερχομαι για να προσφέρω τη στήριξή μας», το μήνυμα του γάλλου Προέδρου την παραμονή της επίσκεψής του στην Αθήνα





Β) Χρηματιστήριο:




H ανοδική πορεία του χρηματιστηρίου σε υψηλά πολλών μηνών, γύρω από τις 1.000 μονάδες, έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει δύο εκπλήξεις:
Η
πρώτη είναι μικρή και δεν είναι άλλη από τη μη συμμετοχή των τραπεζικών τίτλων.
Η
δεύτερη είναι μεγαλύτερη και αφορά την υπεραπόδοση των μικρότερων δυνάμεων της αγοράς σε σχέση με τα large caps.




Σήμα κινδύνου για το ράλι του S&P δείχνει ο «αγαπημένος» δείκτης του Warren Buffett, ο Wilshire 5000 Total Market Index.




Το συνολικό πρωτογενές έλλειμμα της ευρωζώνης ανήλθε μόλις στο 0,5% του ΑΕΠ το 2012, έναντι ελλείμματος ίσου με το 9% του ΑΕΠ στην Ιαπωνία, 6,5% στις ΗΠΑ και 6% του ΑΕΠ στη Βρετανία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.




Κι όμως, οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Τόκιο, Ευρώπη και ΗΠΑ καταγράφουν εντυπωσιακά κέρδη και ενισχύονται στα υψηλότερα επίπεδα όπου έχουν βρεθεί από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης….Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η «φούσκα» κάποια στιγμή θα σκάσει. Ουδείς, όμως, γνωρίζει το πότε.





Γ) Διεθνή:


«Υποστηρίζω πως η Ισπανία θα γίνει Γερμανία και η Γερμανία θα γίνει Ισπανία εδώ και κάποιο καιρό», λέει ειδικός επί θεμάτων παγκόσμιας οικονομίας της Morgan Stanley Research, Joachim Fels. «Ωστόσο κατά την επίσκεψή μου στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα αισθάνθηκα ότι η άποψή μου φάνηκε λογική στους Ισπανούς πελάτες μας».


Οι χαμένοι καιοι κερδισμένοι του ισχυρού ευρώ
Οι μετοχές τις ευρωζώνης έχουν ήδη αρχίσει να αισθάνονται τις αρνητικές συνέπειες του ισχυρού ευρώ, το οποίο απειλεί την ήδη χαμηλή κερδοφορία τους, με τις εταιρείες - που μεγάλο μέρος των εσόδων εξαρτάται από το εξωτερικό, να αναμένεται να δεχθούν το σκληρότερο χτύπημα.




Η άνοδος του ευρώ έχει αρχίσει και προκαλεί την προσοχή των χαρασσόντων πολιτική στην ευρωζώνη και έναν «πόλεμο» δηλώσεων, με τη γαλλική πλευρά να ζητεί εμμέσως πλην σαφώς ένα πιο αδύναμο ευρώ και με τη γερμανική πλευρά να επισημαίνει πως οι χώρες πρέπει να επικεντρωθούν στην ώθηση της ανταγωνιστικότητάς τους και όχι στη μείωση της αξίας του ευρώ, το οποίο δεν είναι υπερτιμημένο με βάση τους μακροπρόθεσμους ιστορικούς μέσους όρους. ..






Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:


Φαίνεται πως έχει υπερισχύσει η γραμμή Τσίπρα σε σχέση με τα μνημόνια. Τουτέστιν, να τους εκβιάσουμε με καταστροφικές επιπτώσεις που έχει το ντόμινο που θα δημιουργήσει μια ελληνική κατάρρευση και να αποσπάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προς όφελος της παρασιτοκρατίας...




Όταν η ασυναγώνιστη ελληνική βιομηχανία λιπασμάτων των δεκαετιών 1960-1980 απειλούσε την διεθνή αγορά με 4 συγκροτήματα δυναμικότητας 2.000.000 τόνων και παραγωγής 1.000.000 τόνων, τρέφοντας 5.000 οικογένειες, ποιος φανταζόταν ότι ο γίγαντας αυτός θα σωριαζόταν το 2013 μετά από μια σειρά απαράδεκτες υπερβολές που χειροτέρεψαν την ανταγωνιστική συγκυρία.



Το μεταπολεμικό μοντέλο του κρατικού καπιταλισμού διαδέχθηκε το μεταπολιτευτικό του παρασιτικού Παπανδρεϊκού σοσιαλισμού. Η άγνοια των στοιχείων κανόνων της οικονομίας και των κριτηρίων που προάγουν την κοινωνική ευημερία και οικονομική ανάπτυξη δημιουργεί παρεξηγήσεις και σύγχυση.


«Εμποροιψήφων»: Τίποτε δεν αλλάζει στον πλανήτη Ελλάδα

Η χώρα βουλιάζει για έκτο συνεχή έτος στην ύφεση, αλλά μερικοί επιμένουν να μην ιδρώνει το αφτί τους και να συνεχίζουν την αδιέξοδη πολιτική τους...





Ε) Λοιπά Θέματα:




Μετά από 20 χρόνια παγκόσμιας παρουσίας των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΔΑΚ), περισσότερο γνωστά ως ETFs, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το προϊόν ETF αποτελεί το πλέον ευφυές επενδυτικό εργαλείο για εύκολη και άμεση επένδυση.




Τρίωρο τουρ για φιλοσοφημένους και «βιωματικούς» τουρίστες, που έρχονται στην Αθήνα και θέλουν να γνωρίσουν χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, που «αντανακλούν» την ελληνική κρίση, πουλάει το αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο Contex Travel, που φημίζεται για τα ευφάνταστα θεματικά τουρ, που προσφέρει σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το τρίωρο τουρ στην Αθήνα, με τίτλο «Greek Crisis walk», κοστίζει 70 ευρώ κατ' άτομο ή 305 ευρώ για ομάδα 5 ατόμων, που θα ξεναγηθεί από οικονομολόγο και άλλους ειδικούς.




Μοναδική ευκαιρία επιδότησης για όσους θέλουν να κάνουν, καθώς και για εκείνους που έχουν μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων, φέρνει το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενισχυθούν σε ποσοστά από 40% έως 60%, ανάλογα με την περιφέρεια, για επενδυτικά σχέδια από 30.000 έως 300.000 ευρώ.



a) διαβάστε

β) ακούστε

 
γ) χαμογελάστε!

 
δ) φιλοσοφείτε!

 
ε) επενδύστε!




ΜΟΥΣΙΚΗ (Μάνος Χατζιδάκις)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Ντέμης Ρούσσος)

ΜΟΥΣΙΚΗ (Βαγγέλης Παπαθανασίου)

ΜΟΥΣΙΚΗ Aerosmith, ABBA, Adele, Arctic Monkeys



Δεν υπάρχουν σχόλια: