Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 20/5/2013



Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:

 

Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:

 

BILD ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ: Νικητής καιφορέας ελπίδας!

Αλλαγή πορείας όσον αφορά τις κρίσεις της για την Ελλάδα και ειδικότερα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σημειώνεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild. Η γνωστή σκανδαλοθηρική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας…


Απόπειρασυμφωνίας για "κοινό πλαίσιο" αναδιάρθρωσης τραπεζών τον Ιούνιο

Το θέμα είναι πολιτικό, αλλά αφορά τις τράπεζες. "Τεχνικά" είναι έτοιμο το πλαίσιο εναρμόνισης των κανονισμών "αναδιάρθρωσης" των τραπεζών που δεν θα καταφέρουν να διασφαλίσουν στο μέλλον επαρκή ίδια κεφάλαια στην Ευρωζώνη.


Μίχαλος:Ανοιχτός δρόμος για κινεζικές επενδύσεις

Στην αξιοποίηση των επαφών που είχαν οι εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικότητας με Κινέζους επιχειρηματίες, κατά την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Πεκίνο και τη Σανγκάη, στοχεύει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. 


Τα υδροπλάνα ανοίγουν φτερά στην Ελλάδα από τον Ιούλιο

Το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την ανάπτυξη υδροπλάνων στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένο αφού, όπως εξηγεί στo «Κ» o πρόεδρος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια κ. Αναστάσιος Γκόβας, εκτός από Καναδούς και επενδυτές από το Ντουμπάι, το Μπαχρέιν, την Αγγλία αλλά και από την Ελλάδα, όπως η αεροπορική K2 Smart jets με παρουσία εδώ και χρόνια στον τομέα των VIP πτήσεων, ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας στον τομέα των υδροπλάνων. 

«Σκοπός μας είναι να μην χρησιμοποιείται δημόσιο χρήμα για τη διάσωση των τραπεζών. Ωστόσο, κάποιες φορές θα είναι απαραίτητο να παρεμβαίνουν είτε οι εθνικές Αρχές είτε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ).


Β) Χρηματιστήριο:

Θερμόκαλοκαίρι – Το… μαγιό μπορεί να περιμένει, οι μετοχές, όχι…

   Στον χρηματιστηριακό πάτο των 480 μονάδων, η κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου αντιστοιχούσε με το 12% του ΑΕΠ της χώρας. Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση αντιστοιχεί περίπου με το 20% του ΑΕΠ. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα αντιστοιχεί στο 33% του ΑΕΠ. Σημειώνουμε ότι με βάση τις πιο έγκυρες παραδοχές διεθνώς, ένα χρηματιστήριο με κεφαλαιοποίηση κάτω από το 40% του ΑΕΠ θεωρείται φθηνό – ευκαιρία, μεταξύ 40% και 85% λογικά αποτιμημένο και πάνω από 85% ακριβό.


Τεχνική ανάλυση : Διόρθωση άμεσα βλέπει η BETA

η Beta θεωρεί ότι η αγορά έχει πολύ αυξημένες πιθανότητες άμεσης διόρθωσης από τα τρέχοντα επίπεδα. Οι υψηλοί τζίροι της Παρασκευής παραπέμπουν περισσότερο σε διανομή παρά σε συγκέντρωση και η έλλειψη άλλων εγχώριων καταλυτών πιθανόν να δώσουν αφορμές κατοχύρωσης κερδών η οποία στην παρούσα φάση δεν θα έχει ήπιο τόνο.


Που θα πάει ο χρυσός; Στα 1800 ή στα 1100 δολάρια η ουγγιά;

Σήμερα  η τιμή του χρυσού έκλεισε στα 1.364,70 δολάρια  η ουγγιά. Τις τελευταίες 7 ημέρες, ο χρυσός έχει χάσει 109 δολάρια! Δύο τάσεις υπάρχουν στους αναλυτές ως προς…


Που πήγαν 2δισεκατομμύρια "χαρτιά" των τραπεζών;

Ουδέποτε στην ιστορία είχαν γίνει τόσο μεγάλες συναλλαγές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.



                                                            ------------------------------------

 a) διαβάστε
 

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!
ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: