Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 27/5/2013











Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:

 Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και θέματα που επηρεάζουν την οικονομία:

Προετοιμασία για το νέοΜεσοπρόθεσμο

Τον ανασχεδιασμό του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-16, που θα ενσωματώνει και μέτρα για τη διετία 2015-16, τα οποία θα προσδιοριστούν το Σεπτέμβριο, θα ζητήσει η τρόικα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, κατά τον έλεγχο που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα.

 

Δαμανάκη: Η Ελλάδα γαστρονομικός προορισμός

Η Ευρώπη έχει εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει ότι η γαστρονομία της μπορεί να αποτελέσει σημαντικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, αλλά και όχημα που θα φέρει ανάπτυξη, τουρισμό και επενδύσεις.

Κοντά στην κάλυψη του ελάχιστου ποσού ιδιωτικής συμμετοχής, δηλαδή στην εξασφάλιση 800 εκατ. ευρώ από ιδιώτες, βρίσκεται πλέον η Εθνική Τράπεζα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί δεσμεύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ από έλληνες επιχειρηματίες και εταιρείες συμφερόντων τους.

ΜΕΙΩΣΗ των συντελεστών στις μεταβιβάσεις ακινήτων, τις κληρονομιές και τις γονικές παροχές σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τους νέους φόρους στα ακίνητα.

Β) Χρηματιστήριο:

Συγκεκριμένα «...για τρία χρόνια το ξένο χρήμα έφευγε από την Ελλάδα. Τώρα το κύμα γυρίζει», γράφει ο Economist. «Αυτήν την εβδομάδα», σημειώνει, «στελέχη της Alpha Bank ήταν στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη για να συγκεντρώσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Το roadshow είναι μέρος μιας μεγαλύτερης επιχείρησης: της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών». 


Σε έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg, δώδεκα αναλυτές δήλωσαν ότι περιμένουν άνοδο στις τιμές του χρυσού την επόμενη εβδομάδα, ενώ εννιά εμφανίστηκαν πιο απαισιόδοξοι και οχτώ ήταν ουδέτεροι. 

 

Επενδυτικόςοδηγός για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών

Τα ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τις διαδικασίες, τα δικαιώματα και τα μελλοντικά δικαιώματα πολλά. Και χρειάζονται απαντήσεις.
H «HτΣ» επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών μέσω του ενημερωτικού υλικού που εξέδωσε το Xρηματιστήριο Aθηνών για την ενημέρωση όλων των θεσμικών παραγόντων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Γ) Διεθνή θέματα  και θέματα  σχετιζόμενα με το ευρώ:

Δράσηγια την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ζητούν οι ευρωβουλευτές

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να μειώσουν κατά το ήμισυ μέχρι το 2020 το "φορολογικό κενό" από φόρους που δεν έχουν εισπραχθεί και ανέρχονται σε 1 τρισ. ευρώ, υποστήριξε το ΕΚ, με ψήφισμά του.

Wolf:Σκοτώστε τη λιτότητα πριν μας αφανίσει!

Στα μέσα Μαΐου συμμετείχα σε συζήτηση για τη λιτότητα που διοργάνωσε το New York Review of Books στο Sheldonian Theatre της Οξφόρδης. «Λιτότητα στην ευρωζώνη και στη Βρετανία: φόνος ή γιατρειά;». Τη λιτότητα την υπερασπίστηκαν ο Λόρδος Meghnad Desai και ο βουλευτής, Σερ John Redwood. Με τη δική μου άποψη συντάχθηκαν ο Λόρδος Robert Skidelsky. Ακολουθεί ο λόγος τον οποίο παρέθεσε: Η λιτότητα απέτυχε.

Spiegel:Το Βερολίνο θα στηρίξει χώρες σε κρίση

Επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον συνάδελφό του, υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στην οποία ζητεί την ανάληψη κοινής δράσης ώστε οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση να υποστηριχθούν και διμερώς σε θέματα ανάπτυξης μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW,…

"Εάν δεν δράσουμε τώρα, τότε ο Νότος της Ευρώπης κινδυνεύει να χάσει μία ολόκληρη γενιά".

Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:

Νέος μακροπρόθεσμοςκύκλος ανόδου στις αγορές;

Οι αγορές επιχειρούν να περάσουν ένα νέο μήνυμα. Είναι ανάγκη ωστόσο να καταδείξουμε ότι οι αγορές είναι δυναμικές και πολυδιάστατες και ότι η αποτυχία μιας πρόβλεψης δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να έχουν υπάρξει και αρνητικές επιλογές. Γράφει ο Χρ. Αλωνιστιώτης.

Ε) Λοιπά Θέματα:

Ηημέρα που Ελλάδα και Ισπανία έσωσαν τη Γερμανία

Όλα συνέβησαν το 1953, όταν η Γερμανία, μετά τον Β Παγκόσμιο βυθίστηκε σε βαθιά κρίση, αδυνατώντας να πληρώσει τα χρέη της που ανέρχονταν σε 38.800.000 μάρκα εκείνη την εποχή. Το κράτος ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας…

Καταλαμβάνοντας και φέτος τη δεύτερη θέση μεταξύ 46 χωρών του πλανήτη, η Ελλάδα κατέλαβε 402 «γαλάζιες σημαίες» στο φερώνυμο πρόγραμμα που αφορά στην ποιότητα των υδάτων κολύμβησης. 


Ανεργοι «πολυτελείας» σε Ημαθία και Πέλλα

Τα νέα Ελληνόπουλα μάλλον δεν θέλουν να εργαστούν στο χωράφι και στα οπωροφόρα ή μετά στο εργοστάσιο μεταποίησης των φρούτων. Δυστυχώς αυτή την νοοτροπία ίσως την περάσαμε και εμείς οι μεγαλύτεροι στα νέα παιδιά και τώρα είναι δύσκολο να ξεριζωθεί. Πάντως υπάρχουν και ντόπια παιδιά, που έχουν αλλάξει άποψη μέσα στην κρίση και επιδιώκουν να εργαστούν εποχικά στο χωράφι και στη βιομηχανία. 


Στη«Ζωή της Αντέλ» ο Χρυσός Φοίνικας

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Αμπντελατίφ Κεσίς, παρέλαβε συγκινημένος το βραβείο μαζί με τις εξαιρετικές του πρωταγωνίστριες, την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος και την Λεά Σεντού, και ολοκλήρωσε το λόγο του καλώντας τους πάντες «να εκφραστούν και να αγαπήσουν ελεύθερα».


Τραπεζικόπρόγραμμα «χαρίζει» αγροτικές εκτάσεις σε νέους

Γη σε εκατοντάδες νέους μέχρι 35 ετών παραχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς για να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα.

Η Τράπεζα θα παραχωρήσει 5.000 στρέμματα σε όσους αναζητούν τη δική τους επαγγελματική ευκαιρία μέσα από την αγροτική καλλιέργεια.


                                                  ---------------------------------------

 Επίσης: 

α) διαβάστε

β) ακούστε
γ) χαμογελάστε!
δ) φιλοσοφείτε!
ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: