Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 12/6/2013











Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:

Η εικόνα και η αξιοπιστία της τρόικας έχουν πληγεί σημαντικά. Δίνεται η εντύπωση πως «η δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερά» και ότι τα στελέχη της βρίσκονται σε αντιπαράθεση για βασικές πτυχές του ελληνικού προγράμματος. Πέραν του τι πήγε λάθος στο παρελθόν, είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει άμεσα μια συζήτηση σε ανώτατο επίπεδο για τις βασικές παραδοχές του προγράμματος, την ανάγκη περαιτέρω μείωσης του χρέους και τον τρόπο λειτουργίας της τρόικας. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να αντικατασταθεί η συνεχής μικροδιαχείριση κάθε τομέα από την τρόικα από μία συμφωνία που θα προέβλεπε ότι η επίτευξη σημαντικών στόχων θα συνοδεύεται από την ταυτόχρονη μείωση του ελληνικού χρέους. Χρειάζονται καθαρές, απλές αποφάσεις για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.( kathimerini.gr)

Μοιραίοι και ανιστόρητοι σκάβουν το λάκκο μας: Μετά τρία χρόνια χρεοκοπίας με ενάμισι εκατομμύριο άνεργους, με τα «κόκκινα» δάνεια να χτυπάνε ρεκόρ, οι τιμές και κατά συνέπεια το κόστος ζωής έχει υποχωρήσει ελάχιστα.
Βασική αιτία γι’ αυτό είναι οι αγκυλώσεις της ελληνικής οικονομίας, τα κλειστά επαγγέλματα που περιορίζουν τον ανταγωνισμό,…
Τις τελευταίες μέρες χαρακτηριστικό δείγμα συντεχνιακής νοοτροπίας και  πελατειακής  συμπεριφοράς  είναι η γραπτή πρόταση του  υπουργού Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική παράσταση των δικηγόρων στην διαδικασία ρύθμισης των δανείων. Η παράσταση αυτή συνεπάγεται ένα παράβολο 250 ευρώ. 
Κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις του δανείου του και καταφεύγει σε ρύθμιση με την τράπεζα για να πληρώνει π.χ. 100  αντί των 200  ευρώ τον  μήνα θα πρέπει να πληρώσει πρώτα 250 ευρώ σε ένα δικηγόρο για να είναι έγκυρη η συμφωνία με την τράπεζα.
Αν σε τρεις μήνες δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τη νέα δόση και πάει σε καινούργια συμφωνία για 50 ευρώ το μήνα θα πρέπει να πληρώσει εκ νέου άλλα 250 ευρώ για να είναι έγκυρη η νέα ρύθμιση; (
capital.gr/Κ. Στούπας)

Υπάρχουν συντάξεις; Αν κάποιος βρίσκεται κλινήρης μετά από ένα ατύχημα  με ένα βαρύ πλήγμα στη σπονδυλική στήλη, το οποίο  δεν θα του επιτρέψει να ξαναπερπατήσει,  τι είναι φρονιμότερο, να πούμε την αλήθεια και να τον βοηθήσουμε  να εξασφαλίσει έστω καροτσάκι για την αξιοπρέπεια ή να τον διαβεβαιώνουμε  πως όλα είναι υπό έλεγχο και για του λόγου το αληθές κλείνουμε μαζί του φιλικό ματς στο 5Χ5 της γειτονιάς;

Το ελληνικό κράτος (μέσω των πολιτικών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης)  εγγυάται  συντάξεις τις οποίες δεν μπορεί να πληρώσει ούτε με τα ελεγχόμενα από το ίδιο ασφαλιστικά ταμεία ούτε από τον προϋπολογισμό.

Αντί να πει την αλήθεια και να διευκολύνει τους ανθρώπους των 40 και 50 ετών να φροντίσουν μόνοι τους μέσω κάποιου ασφαλιστικού προγράμματος ιδιωτικού χαρακτήρα  να καλύψουν όσο μπορούν από το κενό που αφήνουν τα εγκληματικά λάθη της ελληνικής σοβιετίας στην αξιοπρεπή διαβίωση της ύστερης ηλικίας, συνεχίζουν να σιωπούν ή να λένε σαχλαμάρες περί πόρων και άλλων λεφτών που υπάρχουν.  (
capital.gr/Κ. Στούπας)

Με ευχές δεν έρχονται επενδύσεις: Αν εξαιρέσει κάποιος τα λιμάνια και τους σιδηρόδρομους που αποτελούν τις εγγύτερες πύλες της Ευρώπης στην Ασία η Ελλάδα δεν διαθέτει συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων 190 χωρών του πλανήτη που διεκδικούν τις επενδύσεις. Οι πρόσφατες μειώσεις μισθών ελάχιστα συνεισέφεραν καθώς άλλες παράμετροι της εξίσωσης παραμένουν αναλλοίωτες. (capital.gr/Κ. Στούπας)



 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:

 

Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:


Τέλοςεποχής - "Μαύρο" στις οθόνες της ΕΡΤ από τις 23.15 την Τρίτη

Η ΕΡΤ είναι η πρώτη εταιρεία στην οποία μπαίνει λουκέτο, στο πλαίσιο των συμφωνιών της κυβέρνησης με την τρόικα για κλείσιμο φορέων και οργανισμών, καθώς και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


 

Η τρόικα άναψε «πράσινο» για το άνοιγμα των καταστημάτωνόλες τις Κυριακές

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης επιμένει στην επίμαχη διάταξη για την πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων με εμβαδόν μέχρι 250 τ.μ. και το άνοιγμα όλων, ανεξαιρέτως μεγέθους, για επτά Κυριακές το χρόνο.


Απότους σκληρότερα εργαζόμενους οι Έλληνες, με 2.032 ώρες ετησίως

Σε αρκετά καλό επίπεδο, παρά την κρίση, βρίσκεται ο δείκτης ευημερίας των Ελλήνων όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) επικαλούμενος τα ετήσια στοιχεία του σχετικού δείκτη (Δείκτης Καλύτερης Ζωής) που είδαν την Τρίτη το φως της δημοσιότητας

Η... αποκοινωνικοποίηση τηςασφάλισης

Στήνεται σιγά-σιγά, πλην όμως μεθοδικά, το σκηνικό μιας σημαντικής δομικής αλλαγής του ασφαλιστικού, που επιγραμματικά οδηγεί σε ένα σύστημα με έναν φορέα συνταξιοδότησης.

 

ΚΑΘΙΖΗΣΗ 55,5% υπέστη η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα (με βάση τον όγκο που καταγράφεται στις πολεοδομικές άδειες) το Μάρτιο εφέτος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο όγκος οικοδομής σημείωσε πτώση κατά 43,5% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου εφέτος σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2012.

Βγήκαν τα"μαχαίρια" στην Τρόικα

Διαφωνεί "θεμελιωδώς" η Κομισιόν με κάποιες από τις θέσεις του ΔΝΤ όπως αυτές αποτυπώνονται στην έκθεση του Ταμείου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Olli Rehn, εάν το PSI συνέβαινε νωρίτερα, "θα είχε καταστροφικές συνέπειες" για την ευρωζώνη, την Ελλάδα και την ΕΕ στο σύνολό της.

 

Oλι Ρεν στα ΝΕΑ: «Πρώιμη η συζήτηση για μείωση του στόχου τωνιδιωτικοποιήσεων»

Πρώιμες χαρακτήρισε οποιεσδήποτε συζητήσεις αφενός για την αναθεώρηση των στόχων του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μετά την αποτυχία...

ΤΡΟΪΚΑ: Μειώστε το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%

Με απόρρητο e-mail που έστειλε στο υπουργείο Υγείας, η τρόικα ζητάει τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%.

 

Β) Χρηματιστήριο:

Τιαλλάζει στο ΧΑ η υποβάθμιση από MSCI

Οι καθαρές εισροές ως 5 δισ. από emerging funds, η αύξηση της στάθμισης αλλά και η υψηλή μεταβλητότητα. Τα οφέλη για blue chips και mid caps και η ιδιαιτερότητα των τραπεζών. Τι λένε χρηματιστές και διαχειριστές για την επόμενη μέρα.

Μαντζούνης:Στόχος η διανομή μερισμάτων

Η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Alpha Bank, εξέλιξη που θα της επιτρέψει να επαναδιανείμει μερίσματα, φαίνεται ότι είναι ο επόμενος στόχος της διοίκησης της τράπεζας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Δημήτριο Μαντζούνη.

Συνεχίζεταιτο "πρεσάρισμα" στο ΧΑ

Με ιδιαίτερα προβληματικό τρόπο έχει ξεκινήσει ο Ιούνιος για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς από τις τέσσερις πρώτες συνεδριάσεις του μήνα, οι τρεις αποδείχθηκαν αρνητικές τόσο για τον Γενικό όσο και για τον Τραπεζικό δείκτη, με τον πρώτο να σημειώνει αθροιστικές απώλειες 3,7% και τον δεύτερο αθροιστικές απώλειες 15,6% και σήμερα να κλείνει και στο χαμηλό ημέρας.

Πώςνα επενδύσετε τα χρήματά σας

Επιλογές από Ελλάδα και εξωτερικό για επενδυτές που φλερτάρουν με το ρίσκο. Οι διεθνείς τάσεις, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και η απαιτούμενη ρευστότητα με στόχο την εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών.



Γ) Διεθνή θέματα  και θέματα  σχετιζόμενα με το ευρώ:

Πρωτοβουλίεςτης Κομισιόν για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων 

Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, η οποία έχει φτάσει το 59,1% στην Ελλάδα (στοιχεία Ιανουαρίου 2013), το 23,5% στους «27» και το 24% στην Ευρωζώνη (στοιχεία Μαρτίου), αναδεικνύεται σε πρώτη προτεραιότητα για την ΕΕ.

 

Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:

Στον τομέα του φυσικού αερίου τα πράγματα είναι περίπλοκα. Ένας από τους λόγους φυγής των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων είναι το υψηλό ενεργειακό κόστος. Αν φεύγουν αυτές που υπάρχουν σημαίνει πως δεν συμφέρει να έρθουν καινούργιες. Για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται, σύμφωνα με όσα έλεγαν στελέχη της υαλουργίας Γιούλα στην εκπομπή Φάκελοι, το 40% του κόστους ενός ποτηριού αφορά το ενεργειακό κόστος.

 

Μετά την μεταπολίτευση αντί να περιοριστούν τα προνόμια διευρύνθηκαν και συμπεριέλαβαν στον κύκλο των παρασιτικών εσόδων τις "προοδευτικές" επαγγελματικές κατηγορίες που είχαν μείνει εκτός. Με τον τρόπο αυτό γονάτισαν την οικονομία καθώς τα περιθώρια για έντιμο κέρδος στένεψαν αμείλικτα και έτσι οι επενδύσεις δεν συμφέρουν και οι άνεργοι αυξάνονται.

 

Αν κάποιος βρίσκεται κλινήρης με βαρύ πλήγμα στη σπονδυλική στήλη, το οποίο δεν θα του επιτρέψει να ξαναπερπατήσει, τι είναι φρονιμότερο, να πούμε την αλήθεια και να τον βοηθήσουμε να εξασφαλίσει έστω καροτσάκι για την αξιοπρέπεια ή να τον διαβεβαιώνουμε πως όλα είναι υπό έλεγχο και για του λόγου το αληθές κλείνουμε μαζί του φιλικό ματς;

 

Αν εξαιρέσει κάποιος τα λιμάνια και τους σιδηρόδρομους που αποτελούν τις εγγύτερες πύλες της Ευρώπης στην Ασία η Ελλάδα δεν διαθέτει συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων 190 χωρών του πλανήτη που διεκδικούν τις επενδύσεις. Οι πρόσφατες μειώσεις μισθών ελάχιστα συνεισέφεραν καθώς άλλες παράμετροι της εξίσωσης παραμένουν αναλλοίωτες.

 

Δύοδιαφορετικές ρητορικές, δύο διαφορετικές ματιές

Την προηγούμενη εβδομάδα, η τηλεοπτική εκπομπή «Φάκελοι» είχε μία από τις καλύτερες στιγμές της. Στην ίδια εκπομπή παρουσίασαν, τη μια μετά την άλλη, τις συνεντεύξεις δύο ανθρώπων που δεν αποτελούσαν δύο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις απλώς, αλλά δύο διαφορετικές οπτικές, δύο διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης της ζωής, δύο διαφορετικούς κόσμους.

 

 

Ε) Λοιπά Θέματα:

Ταδέκα πιο κερδοφόρα επαγγέλματα του μέλλοντος

Τέρμα στις κλασσικές συνταγές που θέλουν τους γονείς να ωθούν τα παιδιά τους προς την ιατρική και τη δικηγορία δίνει μελέτη που αποτυπώνει τα επαγγέλματα με τη μεγαλύερη αναγνώριση και υψηλές αποδοχές, στο μέλλον.

 

Οιμικρές ζυθοποιίες κατακτούν τις τοπικές αγορές


Και ξαφνικά βρέχει ελληνική μπίρα! Από το Αργος (Ζέος) μέχρι την Εύβοια (Septem), από την Κρήτη (Χάρμα) μέχρι τη Ρόδο (Magnus Magister) και από τη Σαντορίνη (Volkan, Crazy Donkey) μέχρι την Κέρκυρα (Corfu Beer), νέοι επιχειρηματίες που επένδυσαν εν μέσω κρίσης στη μικροζυθοποιία, σήμερα απολαμβάνουν τα αποτελέσματα: η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς και τα προϊόντα τους διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων.


                                                                ----------------------------------

Επίσης: 

α) διαβάστε

β) ακούστε

γ) χαμογελάστε!

δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: