Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 1/7/2013











Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:

Σκοτώνουν τις εργάτριες για να σώσουν τους κηφήνες: Στην κυψέλη Ελλάδα χρειάστηκε να μείνουν χωρίς δουλειά 1,5 εκατ. «εργάτριες» μέχρι να αποφασιστεί να  τεθεί για πρώτη φορά θέμα να απολυθούν οι κηφήνες και μάλιστα με παχυλές αποζημιώσεις... Το παράδειγμα της διαφορετικής αντιμετώπισης μεταξύ των 1000 ανέργων της αρτοβιομηχανίας Κατσέλης και της ΕΡΤ ήταν χαρακτηριστικό της υποκρισίας και της σύγχυσης της ελληνικής κοινωνίας τις τελευταίες μέρες.(www.capital.gr/Κ. Στούπας))


Τεράστιο έλλειμμα ηγεσιών:Τα γεγονότα και τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δείχνουν ότι επικρατεί μια νομικίστικη-γραφειοκρατική αντίληψη με βάση την οποία θεωρούν ότι αρκεί για σημαντικές αλλαγές η ψήφιση ενός νόμου ή η έκδοση μιας υπουργικής απόφασης. Αγνοούν τις αρχές, τις μεθόδους, τις τεχνικές και τις υποδειγματικές πρακτικές που μας προσφέρει το επιστημονικό πεδίο της Ηγεσίας και της Διοίκησης Αλλαγών. (capital.gr/Δ. Μπουραντάς)


Βουλιάζουμε και νομίζουμε πως παίρνουμε φόρα: Τα ασφαλιστικά ταμεία αποτελούν την επιτομή του τρόπου λειτουργίας του νεοελληνικού κράτους των κλεπτών και των απατεώνων. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί το πολιτικό σύστημα έχει επιλέξει να συντηρεί τους «κηφήνες» πελάτες τους σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, με όπλο την υποχρεωτική εφαρμογή των νόμων, με βάση την οποία διανέμουν κατά το δοκούν και το συμφέρον, υποχρεώσεις και δικαιώματα.
Το κράτος των κλεπτών επί δεκαετίες σίτιζε τους πελάτες του, π.χ. στην ΕΡΤ, και εκατοντάδες άλλα «ευαγή» ιδρύματα πάχυνσης «κηφήνων». Όταν υπό την πίεση της πραγματικότητας και τον κίνδυνο να το βγάλουν οι δανειστές από την «πρίζα» αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ, το έπραξε καταβάλλοντας στο ακέραιο τις αποζημιώσεις, κάτι που δεν υποχρεούνται οι εταιρείες που πτωχεύουν...(capital.gr/ Κ. Στούπας)


Στην πραγματικότητα δεν κάνουν κανένα λάθος. Ασχέτως πώς ονομάζονται και τι ταμπέλα κρατάνε, δεξιά ή αριστερή αναλόγως με τα ακροατήρια, στ’ αλήθεια ένα πράγμα τους ενδιαφέρει. Να μη θιγεί ο τροφοδότης λογαριασμός, το κράτος. Είναι οικολόγοι, δίνουν μάχες ακόμα και με τα όπλα για να μη γίνει μια επένδυση στα ορυχεία της Χαλκιδικής. Η ΔΕΗ είναι η πιο ρυπογόνος βιομηχανία, όχι της Ελλάδας, της Ευρώπης ολόκληρης. Κανείς ποτέ δεν σκέφτηκε να διαδηλώσει στην Πτολεμαΐδα ή τη Μεγαλόπολη.( athensvoice.gr/Φ. Γεωργελές)

 

Οι φαντασιόπληκτοι των ακινήτων: O βασικός υπεύθυνος για όλα αυτά είναι σίγουρα το κράτος που αποδεικνύει και πάλι πόσο του αρέσει να πετάει «αστερόσκονη» στις χαλασμένες συνειδήσεις αυτών των κακόμοιρων ανθρώπων. Πως περιμένουν στο ΥΠΟΙΚ να εμπεδώσουν στον Έλληνα φορολογική συνείδηση, όταν τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα, εκθειάζοντας το ψέμα και τη διάσταση, μεταξύ θεωρητικού και πρακτέου; Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος για δεχτεί ότι το οικόπεδό του αξιολογείται από το κράτος, με «φασματικά» δεδομένα, όταν δεν αποτιμήθηκε από την αγορά ούτε στο ελάχιστο της «αντικειμενικής» του αξίας;(capital.gr/Α. Ζαμπούκας)


Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:

 

Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:


Από έναν μακρύ κατάλογο περισσότερων των 30 κρατικών περιουσιακών στοιχείων η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει ριζικά την εικόνα του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, στρεφόμενη κυρίως σε μικρότερες ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες ωστόσο προβάλλουν πιο ώριμες, μακριά από γεωπολιτικά παιχνίδια και λιγότερο επικίνδυνες για αστοχίες που πλέον δεν συγχωρούνται από την τρόικα.

Ο Ιούλιος ξεκινάει με χαμόγελα και αισιοδοξία για τις τράπεζες. Εχοντας επιτυχώς ολοκληρώσει το φάσμα της κεφαλαιακής τους ενίσχυσης μέσα από τη βασική και κυρίαρχη στήριξη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μέσα από τη στήριξη των ιδιωτών μετόχων τους και μέσα από επαναγορές υβριδικών και άλλων τίτλων τους, οι μεγάλες και συστημικές τράπεζες της χώρας είναι έτοιμες να προχωρήσουν στα επόμενα βήματά τους.

CaptainWei Jiafu στην «Κ»: «Και στην Κίνα προ 30ετίας οι αλλαγές φόβιζαν πολλούς»«Στην Κίνα λέμε πως δεν έχει νόημα να ζητιανεύεις κρατώντας χρυσό δίσκο. Πρέπει να τον πουλήσεις, να αγοράσεις φαγητό και τα λεφτά να τα επενδύσεις. Σύντομα μπορεί να έχεις αρκετά για να αγοράσεις πέντε χρυσούς δίσκους. Αν επιμένεις ότι δεν πουλιέται, δε θα ’χεις φαΐ να φας, ούτε ρούχα να ζεσταθείς. Και νεκρός θα κρατάς έναν χρυσό δίσκο»

Αποτέλεσε αναμφισβήτητα την έκπληξη του ανασχηματισμού... Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις συζητήσεις βουλευτών της ΝΔ και όχι μόνον, κυριαρχεί η επιλογή του πρωθυπουργού να τοποθετήσει τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Περισσότερες από 120.000 νέες θέσεις εργασίας για νέους θα δημιουργηθούν έως το τέλος του 2014, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Το ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε τις νέες αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων, που δεν είχαν επίσημα καθορισθεί. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται πως κανένας δεν αισθάνεται την ανάγκη να εμπνεύσει στους πολίτες ένα αίσθημα δικαίου και μια λογική αποτύπωση της πραγματικότητας.


Β) Χρηματιστήριο:


Με ήπιες απώλειες έκλεισε το α΄ εξάμηνο για το Χρηματιστήριο της ΑθήναςΈνα "ζωηρό" εξάμηνο, από πλευράς οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων, ολοκληρώθηκε για τον Γενικό Δείκτη τουΧρηματιστηρίου της Αθήνας με συνολικές απώλειες 6,65%. Κοντά στο υψηλό ημέρα το κλείσιμο της Παρασκευής.

 

Το καλύτερο α΄ 6μηνο από το 1999 για τον Dow

Με τους Dow και S&P 500 να κλείνουν κοντά στα χαμηλά ημέρας ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Παρασκευής στην Wall έπειτα από το τριήμερο ανοδικό σερί. Οι δείκτες ολοκλήρωσαν με απώλειες τον Ιούνιο εν αναμονή της επιβράδυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Fed, ωστόσο το β΄ τρίμηνο σημείωσαν κέρδη.

Γιατί δεν αγοράζουν τώρα "Ελλάδα" οι ξένοι

Τι άλλαξε μετά την πολιτική κρίση και τις κινήσεις της FED. Η επαναφορά του ρίσκου για Ελλάδα, η αναταραχή στις αναδυόμενες και ποιοι είναι οι επόμενοι καταλύτες. Φορτωμένοι με warrants οι ξένοι. Τα νούμερα, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες.


Μπορεί κάτι να σταματήσει την πτώση του χρυσού;

Παραδοσιακά, η τιμή του χρυσού αυξάνεται όταν οι μετοχές πέφτουν και το αντίστροφο, γεγονός που καθιστά το πολύτιμο μέταλλο μια καλή επιλογή για τοποθετήσεις. Τις τελευταίες ημέρες όμως ο χρυσός υποχωρεί ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι μετοχές.


Γ) Διεθνή θέματα  και θέματα  σχετιζόμενα με το ευρώ:

Στις μετακινήσεις των... «τεκτονικών πλακών» της παγκόσμιας οικονομίας αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεσή της η Nomura International, εστιάζοντας στις μεγάλες αλλαγές που ήδη συντελούνται και αλλάζουν ταχύτατα τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη. 

 

Ταμείο παραγραφής χρέους προτείνει ο καγκελάριοςτης Αυστρίας

Την ίδρυση ταμείου παραγραφής του χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus επικρίνει την αυστηρή πολιτική της Άγκελα Μέρκελ.


Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:

Στην Ελλάδα κάνουμε το αντίθετο. Πετάμε εκτός τις εργάτριες (ιδιωτικό τομέα) και προσπαθούμε να μην πεταχτεί εκτός ούτε ένας "κηφήνας". Έτσι όμως η τροφή θα συνεχίσει να μειώνεται και οι εργάτριες να πετάγονται εκτός... Μοιραία κάποια στιγμή θα μείνουν μόνο οι κηφήνες με τη βασίλισσα χωρίς κανένας να φέρνει τροφή. Μοιραία η κυψέλη θα καταρρεύσει όσο καλή αναπαραγωγή και αν εξασφαλίσουν οι πολυάριθμοι κηφήνες.


Από τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη, περάσαμε στην επανίδρυση του κράτους του Κ. Καραμανλή, στις μεταρρυθμίσεις του Γ. Παναδρέου και του Α. Σαμαρά. Χιλιάδες νόμοι και υπουργικές αποφάσεις έχουν βγει, δισεκατομμύρια ευρώ ξοδευθεί και αντί για βελτιωτικές αλλαγές η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.


Στα δικαστήρια παραπέμπει ο ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ όσους αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους. Τα δικαστήρια με τη σειρά τους μοιράζουν αφειδώς καταδίκες. Υποτίθεται πως όποιος ασφαλίζεται με κάποιο ταμείο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει εισφορές με αντάλλαγμα όταν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις να εισπράξει σύνταξη και περίθαλψη...


…Ακόμα και ομάδες αναρχικές, αντιεξουσιαστικές, που σε κάθε ευκαιρία φώναζαν το σύνθημα «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι», τώρα δίνουν αγώνα υπέρ εκείνων των «ρουφιάνων» που αμείβονται άμεσα από το κράτος.

 

Ε) Λοιπά Θέματα:

«Άλλο να ξέρεις ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία», δήλωσε η ιστορικός, βυζαντινολόγος

Μπαράζ εξαιρετικών επιδόσεων ανεβάζει τον αριθμό μεταλλίων στα 58

 

KidGalax: Grotesque E.P.

Θεσσαλονικιώτικη μπάντα τελευταίας κοπής, δεμένοι παίχτες και άλλες ιστορίες για κιθαρολάτρες



To τραγούδι της ημέρας 30.6.13


                                                                                                                                                           

Επίσης: 

α) διαβάστε

β) ακούστε

γ) χαμογελάστε!

δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: