Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 15/7/2013










Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:

Απίστευτος τσαρλατανισμός
Από την στιγμή που μας φορολογούν με βάση τον αυθαίρετο ορισμό της αξίας των ακινήτων από το ίδιο το κράτος, γιατί δεν δέχονται στην ίδια τιμή να πάρουν τα ακίνητά μας, έναντι των οφειλών μας; Όχι μόνο για όσα χρήματα χρωστάμε στο δημόσιο, αλλά και προς τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, για τις οφειλές μας προς το σύνολο του δημόσιου τομέα. Αφού πιστεύουν τις τιμές που ορίζουν, ας τις υποστηρίξουν.

Η στρατηγική για την κρίση χρέους της ευρωζώνης κοντεύει να καταρρεύσει. Η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη δεν έχει έρθει. Τα χρέη σε όλη τη Νότια Ευρώπη αυξάνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Η πολιτική συγκατάθεση για ακραία μέτρα λιτότητας εξασθενεί σχεδόν σε κάθε κράτος της κρίσης. Και τώρα και η Fed επέφερε ένα πλήρες πιστωτικό σοκ.

 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:

 

Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:

«Τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να πιάνουν τόπο και όχι για να πληρώνονται παλιά ρουσφέτια στο Δημόσιο με προσλήψεις που είχαν γίνει εκτός ΑΣΕΠ», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Φόρους συνολικού ύψους περίπου 7 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν στο διάστημα Ιουλίου - Δεκεμβρίου εκατομμύρια φορολογούμενοι στην εφορία. Από τον τρέχοντα μήνα μέχρι το τέλος του έτους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα στέλνει σωρηδόν εκκαθαριστικά σημειώματα στους φορολογούμενους.

«Μέχρις ώρας δεν έχουμε δει να φεύγουν από το Δημόσιο ούτε οι επίορκοι. Η λέξη αξιολόγηση δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο», δηλώνει στην εφημερίδα Real News η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη δείχνοντας και το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες

Τα σχέδια της Τρ. Πειραιώς για την επόμενη ημέρα σκιαγράφησε ο πρόεδρος της Τράπεζας.

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού, με το προεδρείο του ΤΧΣ, τους διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και το οικονομικό επιτελείο. Στην ατζέντα, βρέθηκαν τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, την επόμενη μέρα της ανακεφαλαιοποίησης, για το τραπεζικό σύστημα, με τον Αντώνη Σαμαρά να τονίζει πως οι τράπεζες θα πρέπει να συμβάλουν οριστικά στην ενίσχυση της ρευστότητας και στην ανάκαμψη της οικονομίας

Β) Χρηματιστήριο:

"Φορτώνουν" μετοχέςοι asset managers της JPMorgan
Αύξηση θέσεων σε μετοχές ανεπτυγμένων αγορών και ειδικότερα  στις αγορές Ευρώπης, ΗΠΑ και Ιαπωνίας αλλά και ομόλογα υψηλών αποδόσεων λόγω ελκυστικών αποτιμήσεων και προσδοκιών για ισχυροποίηση της ανάπτυξης προκρίνουν τώρα ο asset managers της JPMorgan.

Στην έναρξη μιας κρίσιμης εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας υποχωρεί προς τις 790 μονάδες και «γράφει» νέα χαμηλά έτους. 

 

 

Γ) Διεθνή θέματα  και θέματα  σχετιζόμενα με το ευρώ:

Συστημική χαρακτηρίζει την «ευρωκρίση» ο αυστριακός οικονομολόγος Στέφαν Σουλμάιστερ, εκτιμώντας πως οι ευρωπαίοι ηγέτες αδυνατούν να τη δαμάσουν, επειδή επιδίδονται στη θεραπεία των συμπτωμάτων και όχι των αιτίων. Oύτε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα μπορούσε να είναι η λύση του προβλήματος, καθώς «πρόκειται για μια θεραπεία συμπτωμάτων, αλλά όχι των αιτίων της κρίσης. Δεν δίνεται απάντηση στο ερώτημα γιατί αυξάνεται το δημόσιο χρέος σε όλες τις χώρες εδώ και 30 χρόνια. Τα αίτια είναι συστημικά και θα πρέπει εκεί να λυθεί το πρόβλημα», τονίζει ο οικονομολόγος.

Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:

ΗΕυρώπη ετοιμάζεται για την τελική σύγκρουση

Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Τους επόμενους 12 μήνες θα υπάρξουν πολιτικές και κοινωνικές προκλήσεις, που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της ευρωζώνης. Η αυλαία πέφτει με την τελική σύγκρουση πιστωτών και οφειλετών.

Ε) Λοιπά Θέματα:


Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας την επόμενη επταετία έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΕΒ, παρουσιάζοντας το "Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών των Επιχειρήσεων σε Επαγγέλματα και Δεξιότητες" που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.




                                                         ------------------------------------------

Επίσης: 

α) διαβάστε

β) ακούστε

γ) χαμογελάστε!

δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: