Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 24/7/2013











Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ δίνεται  μέσω της παράθεσης επίκαιρων Τίτλων, που σταχυολογούνται από τον ηλεκτρονικό τύπο, ταξινομούνται κατά θεματική ενότητα και παρέχεται η δυνατότητα στον αναγνώστη για επίσκεψη στην οικεία σελίδα κάθε ηλεκτρονικού μέσου που τους φιλοξενεί:

Συνοψίζοντας:


Φυσικά ακόμη συζητάμε για απομακρύνσεις επίορκων και απολύσεις υπεράριθμων, τεμπέληδων και λοιπών, αλλά καθώς την χώρα αυτή δεν την κυβερνούν οι πολιτικοί που ορίζει το δημοκρατικό κοινοβούλιο, αλλά μια συνδικαλιστική παρασιτική μαφία πελατών του πολιτικού συστήματος αυτό μοιάζει αδύνατο να συμβεί.

Η βελτίωση του δημοσιονομικού ελλείμματος ποσοτικά είναι θεαματική, ποιοτικά όμως καταδεικνύει την έλλειψη προόδου των μεταρρυθμίσεων που θα αναδομούσαν τις βάσεις της ελληνικής οικονομίας από εισαγωβόρο παρασιτική σε εξαγωγόστραφη παραγωγική.

Για να συμβεί  αυτό πρέπει να μεταφερθούν πόροι από τον δημόσιο τομέα στο ιδιωτικό και ό,τι μείνει στο δημόσιο να εργάζεται παραγωγικά και με κριτήρια ανάλογα του ιδιωτικού τομέα. r

 

 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ κατά θεματική ενότητα:

 

Α) Θέματα και διαμάχες που κρίνουν την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και επηρεάζουν την οικονομία:

Η αποπληρωμή των λήξεων ομολόγων συνολικού υψους 2,2 δισ. ευρω θα ολοκληρωθεί εγκαίρως τον Αύγουστο με τα χρήματα της εγκεκριμένης απο το Eurogroup δόσης των 2,5 δισ. ευρώ, όπως διαβεβαίωσε χθες βράδυ στέλεχος της Κομισιόν σε ερώτημα του Capital.gr.

"Γκάζια"για Δημόσιο, φορολογικό και ανάπτυξηΤα ξαφνικά "γκάζια" από τους Γερμανούς για τη δόση και οι ασφυκτικές προθεσμίες για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο ανεβάζουν, μέσα στο κατακαλόκαιρο, τον πυρετό στην κυβέρνηση.

H αξιολόγηση των επισφαλειών από BlackRock, ο φόβος για τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων και η πίεση της τρόικας. Ανάχωμα οι υψηλές προβλέψεις και η επιστροφή στην ανάπτυξη, λένε οι τραπεζίτες. Τι δείχνουν τα στοιχεία.

"Στον αέρα" ο μνημονιακός στόχος των τουλάχιστον 150.000 αποχωρήσεων μέχρι το 2015. Αυξάνονται οι πιέσεις της τρόικας για περισσότερες απολύσεις.

Ηπιότερα πρόστιμα, αλλά σαφώς αυστηρότερες διαδικασίες είσπραξής τους, οι οποίες φτάνουν ακόμη και μέχρι την κατάσχεση ακινήτων, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθιερώνει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας, που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Βρούτσης: «Το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο»

Την ανάγκη «εκ θεμελίων» αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας πως δεν είναι βιώσιμο...



Β) Χρηματιστήριο:

Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, σε αναζήτηση κατεύθυνσης καθώς δεν υπάρχει η εγχώρια ειδησεογραφία που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης.

 

Γ) Διεθνή θέματα  και θέματα  σχετιζόμενα με το ευρώ:

Ελλάδα - Κύπρος - Συρία: Σε κρίση για να κλαπεί τοφυσικό αέριο

Ελλάδα, Κύπρος, Συρία. Τρεις ξεχωριστές κρίσεις σύμφωνα με τις επίσημες εκδοχές: το δημόσιο χρέος δεν είναι πλέον ανεκτό από την αυστηρή Ευρώπη, η ευαισθησία του τραπεζικού συστήματος του μεσογειακού νησιού, η ένοπλη εξέγερση ενάντια στο καθεστώς Άσαντ. Κρίμα που κανείς δεν βλέπει τι βρίσκεται από κάτω: ακριβώς στον βυθό, εκεί χαμηλά, της θάλασσας του Αιγαίου.

 

Δ) Ενδιαφέροντα Άρθρα:

Οι λόγοι για τους οποίους θα αποτύχει η προσπάθεια της Γερμανίας να μοντάρει την Ευρώπη στα μέτρα της. Το κεκτημένο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής «οικολογίας», η Ελλάδα ως λίκνον αντίδρασης και γιατί η ανατροπή θα έρθει από την περιφέρεια.



Αμφότερες οι πλευρές του εμπορίου αντιδρούν στην απελευθέρωση γιατί εκτιμούν πως αυτή ευνοεί την άλλη πλευρά σε μια διελκυστίνδα μηδενικού αθροίσματος. Πιθανότερο είναι οι αντιδράσεις να κατευθύνονται από τους επαγγελματίες συνδικαλιστές επειδή ανησυχούν για τα συμφέροντα της ομάδας τους, ως μεσολαβητές μεταξύ εμπόρων και κράτους.

 

 

Αυτά τα χρόνιαστήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση παραπλάνησης

Σ’ αυτά τα χρόνια άλλαξαν τα πάντα στην ελληνική κοινωνία, αλλά το κράτος, η αιτία του προβλήματος, έμεινε σχεδόν ανέπαφο. Ο ιδιωτικός τομέας συρρικνώθηκε σχεδόν 45%, αλλά το δημόσιο ελάχιστα. Όχι απλώς δεν μειώθηκε ριζικά το κόστος του, αλλά κυρίως δεν άλλαξαν οι δομές και η λειτουργία του. Δεν άλλαξε ο γραφειοκρατικός, πελατειακός, παρασιτικός χαρακτήρας του. 

 

Ε) Λοιπά Θέματα:

 


Toτραγούδι της ημέρας 24.7.13


                                                                                                                                                              
Επίσης: 

α) διαβάστε
β) ακούστε

γ) χαμογελάστε!

δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: