Οι αγορές ταύρων γεννιούνται μέσα στον πεσιμισμό, μεγαλώνουν με τον σκεπτικισμό, κορυφώνονται με την αισιοδοξία και πεθαίνουν μέσα στην ευφορία
(Τζόν Τέμπλετον)

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ μια μικρή ΙΣΤΟΡΙΑ (Ας τολμήσει επιτέλους…)

Ας τολμήσει επιτέλους…

Δύο από τους ποιο μεγάλους λογαριασμούς που όχι απλώς επιβαρύνουν σοβαρά τον δημόσιο προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους αλλά αποτελούν την αιτία της κατάρρευσης του είναι οι δαπάνες για μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και οι δαπάνες για πληρωμές των πάσης μορφής συντάξεων.
Αν η Κυβέρνηση έδειχνε τόλμη και είχε όραμα, κάτι που θέλει να δείχνει ότι έχει, θα μπορούσε να λάμβανε τα εξής κατ΄ εμένα ανώδυνα και συνάμα αποτελεσματικά μέτρα.

1) Θα έθετε άμεσα σε διαθεσιμότητα τουλάχιστον 100.000 υπάλληλους, οι οποίοι με βάση ό,τι γράφεται είναι πλεονάζοντες. Επί 6 χρόνια θα συνέχιζαν να αμείβονται, για μεν τα πρώτα 3 έτη με το 50% των αποδοχών τους και για τα υπόλοιπα 3 με το 25%. Κριτήριο της διαθεσιμότητας θα ήταν όσοι εισήλθαν στο δημόσιο δια της πλαγίας οδού και κατά σειρά νεότητας (φεύγουν οι ποιο νέοι, διότι έχουν τη δύναμη για εργασιακή προσαρμογή και δεν επιβαρύνουν με πολλά χρόνια το δημόσιο)

2) για τους συνταξιούχους θα τους διαχώριζε σε εκείνους που ανήκουν στην κοινωνική πρόνοια, δηλαδή όσοι ποτέ δεν συνεισέφεραν για την σύνταξη τους και θα ελάμβαναν το ελάχιστο προβλεπόμενο προνοιακό επίδομα  και σε εκείνους που πραγματικά εργάστηκαν και έχουν πληρώσει εισφορές και για τους οποίους θα καθόριζε ανταποδοτική σύνταξη (όση βέβαια υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να ορισθεί).

Τι θα περίμενε με αυτές τις κινήσεις:.

Οφέλη για το Δημόσιο
Α) εξοικονόμηση χρημάτων (περίπου 500*12*100.000=600.000.000€ ετησίως για τα πρώτα 3 έτη)
Β) εξοικονόμηση διοικητικών εξόδων (περίπου 200*12*100.000=240.000.000€ ανά έτος εσαεί)
Γ) έσοδα από διάθεση κτιρίων και εξοπλισμού που θα περισσέψει (εξοπλισμού 50*100.000=5.000.000€περίπου, κτιρίων  100.000*5τ.μ. ανά υπάλληλο=500.000τ.μ.*500€=250.000.000€ περίπου)

Συνολικά σε πολύ χονδρική εκτίμηση στην πρώτη 3ετία το χρηματικό όφελος θα ήταν περίπου 3δις €

Επίσης και το σημαντικότερο δίνεται η δυνατότητα σημαντικών αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο ώστε να γίνει παραγωγικό και να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες του. Περνάει δε σε όλους το μήνυμα ότι πλέον το δημόσιο δεν είναι χώρος  βολέματος αλλά χώρος υποδοχής εργαζομένων που έχουν  υψηλές προδιαγραφές.

Οφέλη για τον Υπάλληλο σε διαθεσιμότητα
Α) δεν απολύεται και συνεχίζει να λαμβάνει σημαντικό μηνιαίο ποσό για τα τρέχοντα έξοδα του για μακρά περίοδο
Β) έχει άφθονο διαθέσιμο χρόνο να αξιοποίηση τα συγκριτικά κατά την κρίση του πλεονεκτήματα του,  βελτιώνοντας τις ικανότητες και δεξιότητες του  ώστε να αποκτήσει εφόδια για την αγορά εργασίας
Γ) έχει κίνητρο να γίνει αποδοτικός και να επιδιώξει την άμεση πρόσληψη του στον ιδιωτικό τομέα.

Ανάλογα ισχύουν και για τους συνταξιούχους όπου γίνεται σαφές προς όλους ότι σύνταξη θα λαμβάνουν μόνο όσοι πληρώνουν τις προβλεπόμενες εισφορές  στην διάρκεια του ενεργού βίου τους.
 

Η Κυβέρνηση θα βγει ωφελημένη, διότι το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που θα παραμείνουν στην δημόσια διοίκηση θα ηρεμήσει και θα νοιώσει ασφαλές ως προς το μέλλον του και θα επιδοθεί με ιδιαίτερο ζήλο στα αυξημένα και ποιοτικά αναβαθμισμένα καθήκοντα του. Το κλίμα θα έχει σημαντικά βελτιωθεί, αν όχι πλήρως αποκατασταθεί, ουσιώδης προϋπόθεση για την επανεκκίνηση και απογείωση της ελληνικής οικονομίας. Θα το τολμήσει; Αν η Κυβέρνηση έχει όνειρο να δει το Έλληνα να προκόβει ξανά και την Ελλάδα να στέκεται με ισοτιμία και υπερηφάνεια ανάμεσα στο σύνολο των ανεπτυγμένων χωρών, ΝΑΙ θα το τολμήσει.

                                           ---------------------------------------

Επίσης: 

α) διαβάστε
β) ακούστε

γ) χαμογελάστε!

δ) φιλοσοφείτε!

ε) επενδύστε!


 Μουσικές Επιλογές! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: